Avoimet ovet 4.4.–9.4.

 

Soitinkarnevaalijuliste

Usein kysytyt kysymykset

En yhtään tiedä, mitä soitinta haluaisin soittaa?

Tule musiikkiopistolle avoimien ovien viikkona seuraamaan opetusta. Lauantaina 9.4. lähes kaikki soittimet esittäytyvät Soitinkarnevaalikonserteissa klo 10.00 ja 11.30.

Saanko seurata opetusta?

Voit tulla kuuntelemaan musiikkiopiston oppitunteja. Ohessa lukujärjestys. Opiston ilmoitustaululta näet, missä luokassa opetetaan mitäkin soitinta. Ovessa on lappu, jos luokka on täynnä tai luokkaan ei voi muuten mennä. Luokkaan saa tulla myös kesken tunnin. Muistathan koputtaa.

Lyömäsoittimia voi tulla seuraamaan maanantaina 4.4. klo 17.20–18.00. Paikkana on Hyvinkääsalin harjoitustila, os. Kauppatori 1, sisäänkäynti Hyvinkääsalirakennuksen takaa. Tule ajoissa paikalle, sillä sisään pääsee vain klo 17.20.

Entä musiikin perusteiden eli mupetunteja?

Saa tulla kuuntelemaan. Tarkista ajat ja paikat lukujärjestyksestä.

Saanko kokeilla soittimia?

Soittimia pääsee kokeilemaan lauantaina 9.4. soitinpolulla. Samalla voi jutella opettajien kanssa.

Onko musiikkiopistolle pääsykoe?

Haluamme tavata kaikki musiikkiopiston instrumenttiopintoihin hakevat lapset ja nuoret. Samalla teemme pienen testin. Voit varautua laulamaan helpon lastenlaulun. Itse testi on helppo ja kiva, eikä sitä tarvitse jännittää. Voit tehdä testin 9.4. tai varata ajan testipäivään 2.5. Täytä ilmoittautumislomake 4.4.–22.4. välisenä aikana ja lue lisäohjeet.

Miten kitararyhmiin pääsee?

Tule musiikkiopistolle 9.4. Tapaat silloin kitaraopettajat, jotka kertovat sinulle enemmän eri vaihtoehdoista opiskella kitaransoittoa. Voit varata ajan etukäteen musiikkiopiston toimistosta tai tulla ilman ajanvarausta.

Haluan laulaa!

Tule kuuntelemaan Volare-kuoron esitystä lauantaina 9.4. klo 11.00. Voit käydä koelaulussa samalla kertaa. Kuoroon otetaan uusia 8–20-vuotiaita laulajia.

Mitä kaikkea musiikkiopisto-opintoihin kuuluu?

Lisätietoa löydät opetussuunnitelmasta. Lauantaina 9.4. tapaat musiikkiopistolla opettajia, rehtorit ja muita vanhempia, jotka vastaavat mielellään kysymyksiisi.

Paljonko opiskelu maksaa?

Katso hinnastosta.

Entä, jos en pääsekään musiikkiopistoon?

Jos et tule valituksi varsinaiseksi oppilaaksi, voit silti ilmoittautua mukaan kuoroon tai avoimen opetuksen oppilaaksi. 7–8-vuotiaat voivat ilmoittautua mukaan musiikkivalmennukseen musiikkileikkikoulun puolelle.