Soitinsäätiö


Hyvinkään musiikkiopiston soitinsäätiön hyväntekeväisyyskonsertti 

Juhlakonsertti Olipa kerran…  järjestettiin perjantaina 4.11.2016 klo 19.00 Hyvinkääsalissa.

Konsertin ohjelmassa oli Rimski-Korsakovin Scheherazade sekä Ravelin samanniminen laulusarja, jonka solistina lauloi mezzosopraano Essi Luttinen. Hyvinkään Orkesterin juhlakokoonpanon johtajana toimi kapellimestari Tuomas Pirilä.

Soitinsäätiö kiittää lämpimästi kaikkia konsertin tukijoita niin yrityksiä, yhteisöjä kuin yksityisiä henkilöitä! Teidän tukenne on soitinsäätiölle tärkeä. 

 

 Olipa kerran

Hyvinkään musiikkiopiston soitinsäätiö 1986–2016

Soitinsäätiö sai alkunsa vuonna 1986, jolloin Hyvinkään musiikkiopiston entinen oppilas, nyttemmin Berliinin Filharmonikkojen kontrabasisti Esko Laine lahjoitti säätiön perustamiseksi yli satavuotiaan kontrabassonsa ja hänen vanhempansa Veikko ja Riitta Laine loput tarvittavasta 100.000 markan pääomasta. Tämä maassamme ainutlaatuinen soitinpankki on pystynyt tarjoamaan nuorten lahjakkaiden musiikkiopiston oppilaiden käyttöön soittimia, jotka ovat auttaneet heitä etenemään harrastuksessaan, yhä useammat jopa ammattimuusikoksi asti. Alusta pitäen on ollut ajatuksena kerätä varoja soittimiin musiikin avulla, paikallisten yritysten ja yleisön tuella. Tätä tukea säätiö on myös kiitettävästi saanut ja uskoo siihen tulevaisuudessakin. Säätiön hallituksena toimii Hyvinkään musiikkiopiston hallitus ja asiamiehenä musiikkiopiston rehtori.

Hyvinkään musiikkiopiston soitinsäätiö on hyväntekeväisyyskonserteillaan pystynyt hankkimaan omistukseensa toistakymmentä soitinta.

Soitinsäätiö on saanut lahjoituksia paikallisilta yrityksiltä ja yksityishenkilöiltä vuosien saatossa. Soitinsäätiö ottaa kiitollisuudella jatkuvasti vastaan lahjoituksia tilille NDEAFIHH FI15 1029 3006 1032 86.

Soitinsäätiön järjestämät hyväntekeväisyyskonsertit 1986–2016

Konserttien tuotto on ohjattu suoraan Hyvinkään musiikkiopiston soitinsäätiön hyväksi.

  • Toukokuu 1986 Baritoni Esa Ruuttunen ja pianotaiteilija Marita Viitasalo.
  • Toukokuu 1990 Tamara Lund ja Hyvinkään orkesteri Wieniläisessä Skaala-illassa.
  • Helmikuu 1993 baritoni Walton Grönroos, unkarilainen viulutaiteilija Vilmos Szabadi ja Hyvinkään orkesteri unkarilaisillassa.
  • Helmikuu 1995 Retuperän WBK ja oopperan muusikot Skaala-karnevaaleissa.
  • Marraskuu 1996 Ruotsalainen flamencotanssija Marcus Wassberg, mezzosopraano Marjatta Airas ja Suuri gaalaorkesteri espanjalaistunnelmissa, 2 näytöstä. Säätiön 10-vuotisjuhla.
  • Marraskuu 1999 Suomi soi – Vuosituhannen ilta: Suuri juhlaorkesteri, Tuomas Pirilä, Kati Tuominen ja Riikka Westerlund viulu, Sanna Kurki-Suonio ja Marjatta Airas laulu, Raimo Lintuniemi juontaja.
  • Helmikuu 2003 Pekka, Paganini ja Uusi maailma: Hyvinkää sinfonia, Tuomas Pirilä, Pekka Kuusisto, viulu. Ohjelmassa Rossini, Paganini ja Dvorak.
  • Marraskuu 2006 Soitinsäätiön 20-vuotisjuhlakonsertti Hyvinkään Orkesteri juhlakokoonpanossaan, kapellimestarina Tuomas Pirilä, solistina Petteri Iivonen, viulu.
  • Marraskuu 2011 Soitinsäätiön 25 -vuotisjuhlakonsertti  Hyvinkään Orkesteri juhlakokoonpanossaan, kapellimestarina Tuomas Pirilä, solistina Valeria Resjan, piano.
  • 4. marraskuuta 2016 Soitinsäätiön 30-vuoriajuhlakonsertti Olipa kerran…  Hyvinkään Orkesteri juhlakokoonpanossaan, kapellimestarina Tuomas Pirilä ja solistina Essi Luttinen, mezzosopraano.